Категории

Разсадник "ТЕРРА ФЛОРА" ЕООД е специализиран в производството на широколистна, иглолистна, декоративна растителност, цветя и овощни дървета.

Продукти

Туя източна Компакта (Thuja Orientalis Compacta)

Туя източна Компакта е иглолистен, вечнозелен, бавнорастящ храст. Лесна е за отглеждане, защото издържа на ниските зимни температури и не е взискателна към почвата.

Туя окс.Глобоза (Thuja occ.Globosa)

Туя западна Глобоза е вечнозелен, иглолистен храст и достига до 1,5 метра. Подходяща е за жив плет и като единичен храст.

Туя окс.Даника (Thujа occ.Danica)

Туя западна Даника е вечнозелен, иглолистен, малък храст с кълбовидна форма и наситено зелен цвят.

Туя пликата (Thuja plicata)

Туя Пликата е иглолистно вечнозелено дърво. Изключително подходяща е за живи плетове, но също така и единични засаждания.

Туя Смарагд (Thuja occ. Smaragd)

Западна туя Смарагд е вечнозелено иглолистно растение и достига височина до 5 метра. То е най-използваното растение за жив плет.

Черен бор (Pinus nigra)

Черният бор е иглолистно дърво, което достига до 30-40 метра височина. Поради големите си размери и плитките корени е необходимо да се осигури повече място при засяване.

Юниперус комунис (Juniperus communis)

Юниперус Комунис или Синята хвойна е иглолистно растение със сиво-зелен цвят и достига около 3-4 метра височина. Предпочита слънчевите места, устойчива на ниски температури и суша.

Юниперус Скайрокет (Juniperus Skyroket)

Юниперус Скайрокет е иглолистно растение със сиво-син цвят. Расте сравнително бързо на всякакви видове почва и е устойчив на много ниски температури.

Дюля (Cydonia vulgaris)

Дюлята е широколистно, листопадно и плодно дърво. Предпочита слънчеви места, а при много ниски минусови температури е възможно измръзване. Устойчива е на суша, но расте по-добре при влажни почви.

Кайсия (Apricot)

Кайсията е широколистно плодно дърво. Предпочита слънчеви места, но е устойчива и на ниски температури. Почвата трябва да е влажна и добре дренирана.

Круша (Pear)

Крушата е широколистно плодно дърво. Предпочита слънчеви места, а при температура по-ниска от 25 градуса може да измръзне.

Праскова (Peach)

Прасковата е широколистно плодо дърво. За отглеждане на праскова е подходяща дренирана и богата на хранителни вещества почва. Предпочита слънчеви места и умерено поливане.

Слива (Plum)

Сливата е широколистно плодово дърво. Най-подходящите почви за отглеждане са топлите, влажни и богати на хранителни вещества.

Череша (Cherry tree)

Черешата е широколистно плодово дърво. Предпочита слънчеви места, които са защитени от климатичните условия.

Армерия (Armeria)

Армерията или Лъжичничето е тревисто, многогодишно, декоративно цвете, което е сравнително ниско и лесно за отглеждане.

Карамфил (Dianthus)

Карамфилът е тревисто, веченозелено, декоративно, многогодишно растение, което е лесно за отглеждане.

Мушкато (Pelargonium)

Мушкатото е растение, което се развива най-добре на слънчеви места. Предпочита дренирана, влажна и богата на хранителни вещества почва, но не трябва да се полива често.

Роза (Rosa)

Розата е едно от най-красивите и разпространени храстовидни многогодишни растения. Предпочита слънчеви и защитени от климатични условия места, но с добра циркулация на въздуха.

Роза влачеща (Climbing rose)

Влачещата роза е красиво многогодишно растение. Предпочита слънчеви и защитени от климатични условия места, но с добра циркулация на въздуха.

Роза мини (Rosa mini)

Мини розата е вариация на обикновената роза. Поради умалените си размери позволява също лесното отглеждане в саксия, а не само в градината. Предпочита слънчеви места.