Категории

Разсадник "ТЕРРА ФЛОРА" ЕООД е специализиран в производството на широколистна, иглолистна, декоративна растителност, цветя и овощни дървета.

Продукти

Спирея яп.литъл принцес (Spiraea japonica Little Princess)

Спирея японика литъл принцес е широколистен храст с розови цветчета. Предпочита влажни, добре дренирани почви и слънчеви места, но е устойчив и към студа.

Тамарикс (Tamarix)

Тамариксът е широколистен храст, който достига височина до 4 метра. Цъфти през май със светло розови цветчета.

Форзиция (Forsythia)

Форзицията е широколистен храст, който е подходящ за жив плет или цветен акцент в паркове и градини. Цъфти в началото на пролетта през месеците март и април с жълти цветчета.

Хибискус (Hibiscus)

Хибискусът е листопаден декоративен храст с наситено зелени листа, който достига до 5 метра височина.

Лавандула (Lavandula)

Лавандулата е ниско декоративно растение, което расте на туфи и цъфти с малки лилави цветчета. Поради ароматните и медоносните си свойства се използва за декорация, в медицината и парфюмерията.

Вербена (Verbena)

Вербена или така наречената върбинка е тревисто многогодишно цвете. Цъфти през периода юли-септември. Не е претенциозна към почвата и засушавания.

Дойция (Deutzia spp)

Дойцията е широколистно растение с бели цветове, което цъфти през май. Предпочита умерено поливане, слънчеви места и устойчива на студ.

Делосперма(Delosperma)

Делоспермата е многогодишен сукулент с цикламени цветове, който расте сравнително бързо. Цъфти в периода май-октомври. Използва се за почво покривно растение.

Калифорнийски мак (Eschscholzia californica)

Калифорнийският мак или Ешолцията е едногодишно градинско растение. Цъфти от юни до октомври с жълти цветове при наличието на слънце.

Котонеастер Дамери(Cotoneaster Dammeri)

Котонеастър Дамери вечнозелен нисък храст. Расте сравнително бързо и е почвопокривен. Цъфти през април-май с бели цветове, а плодовете му са червени.

Кълбовидна акация (Robinia Pseudoacacia Umbraculifera)

Кълбовидната акация е широколистно дърво, което е с кълбовидна форма и не образува цветове. Използва се често за озеленяване в градовете.

Обикновен здравец (Geranium)

Здравецът е тревисто многогодишно цвете, което е лесноз за отглеждане. Предпочита дренирана почва, слънчеви места и е устойчиво на суша.

Сакъзче (висящо мушкато) - Pelargonium peltatum

Сакъзчето или висящото мушкато е многогодишно растение, което цъфти от април до септември. Расте на слънчево или полусенчесто място.

Китайски мехурник (Koelreuteria paniculata)

Китайският мехурник е широколистно декоративно дърво. Цъфтежът му е през юни-август с жълти цветчета, медоносен вид растение е.

Кълбовиден шестил (Acer platanoides Globosum)

Кълбовидният шестил е широколистно дърво. Предпочита слънчеви места, добре дренирана почва и умерено поливане.

Пауловния (Paulownia)

Пауловнията е високо широколистно дърво с ценна дървесина, за което е характерно бързият растеж.

Шестил (Acer platanoides)

Шестилът е широколистно дърво, което се използва като декоративно дърво в градини и паркове. Предпочита дълбоки и богати на хранителни вещества почви.

Японска върба (Salix integra hakuro nishiki)

Японската върба е широколистно дърво с декоративна стойност, което достига височина до 2-3 метра.

Японска плачеща върба (Salix caprea pendula)

Японската плачеща върба е ниско широколистно дърво. Предпочита редовно поливане, слънчеви и полусенчести места.

Тис (Taxus baccata)

Тисът е иглолистно вечнозелено дърво, което достига височина до 30 метра. Използва се за живи плетове, може да се засажда и единично.